ZANGPEDAGOOG

Als zangpedagoog heeft Geert Berghs jonge zangers opgeleid die als solist op verschillende podia in Nederland te horen zijn. Verder traden zijn (oud)leerlingen  toe tot de belangrijkste professionele koren in Nederland. Hij ontwikkelde voor zijn leerlingen tal van initiatieven, zoals groepslessen, recitatiefcursussen, spel- en presentatiecursussen.

In 2006 organiseerde hij een vijftal uitvoeringen van Bach’s Johannes Passion onder leiding van zijn voormalige leraar Kurt Equiluz, met een barokorkest dat bestond uit studenten van het Utrechts Conservatorium. Zijn leerlingen vormden daarbij het koor en namen vanuit het koor de soli voor hun rekening.

Van 2006 tot 2010 was Geert Berghs lid van de auditiecommissie bij het Nederlands Kamerkoor. Hier nam hij het initiatief tot "Meesters en Gezellen", een educatief project, waarbij jonge zangers samen met leden van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam een ensemble vormen en optreden in een concertserie door het hele land.

Dit project heeft sinds de eerste versie in 2011 een grote vlucht genomen en werd in 2011, 2012, 2013 en 2014 gedirigeerd door Kaspars Putni?š, in 2015 door Daniel Reuss en in de komende jaren zullen Sigvards Klava en Peter Dijkstra het ensemble leiden.

Sinds enige jaren is Geert Berghs vocal coach van het Tenso Europe Chamber Choir voor jonge zangers uit heel Europa.

Geert Berghs is als docent zang verbonden aan de afdeling koordirectie van het Conservatorium van Amsterdam.

© 2011 - Geert Berghs. Alle rechten voorbehouden.